Fuat Avni o bilirkişileri de bildi

Twitter fenomeni Fuat Avni'nin AKP'nin hazırladığı KPSS skandalını ifşa etmesinden sonra tweetlerin doğruluğu yine kantılandı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kopya çekildiği savı ile soruşturulan 2010 seneyi KPSS genel yetenek ve genel kültür testlerinin incelenmesi için 3 kişiden oluşan bilirkişi kurulu atandı.

KOPYA ÇEKİLİP ÇEKİLMEDİĞİ ORTAYA ÇIKACAK

Atanan bilirkişiler ise 2010 senesinde imtihana giren 807 bin memur adayının Genel Kültür ve Genel Yetenek Test sınavlarına verdiği yanıtları araştıracak. Yapılacak araştırma neticesinde ise kopya çekilip çekilmediği ortaya çıkacak.
 
YİNE O BİLGİSAYARDAN ÇIKTI
 
Vatan'ın haberine göre; bilirkişi kurulunun yapacağı araştırmanın temelini ise, daha önce eğitim ilimleri imtihanının suallerinin bilgisayarında bulunduğu kafa kuşkulu Baki Saçı oluşturuyor. Saçı’nın bilgisayarından tekrar inceleme yapan yeni savcı genel kültür ve yetenek suallerini da buldu.

O BİLGİSAYARDAN ÇIKTI

Genel kültür imtihanının 48, genel yetenek imtihanının da 55 suali Saçı’nın bilgisayarından çıktı. Bu yeni bulguyla bu sınavlarda da kuşku oluştu. Yapılan incelemelerde bazı yanıt şıklarının ‘bold’ karakter ile altının çizili olduğu görüldü. İşaretli şıklar ile doğru şıklar karşılaştırıldığında hepsinin doğru yanıt olduğu saptandı. 
 
AYNI YANITI VERENLER
 
Bunun üstüne savcılık 3 bilirkişi atadı: “Hacettepe Üniversitesi Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Selahattin Gelbal, Öğretim Görevlisi Dr. Zafer Çepni ve 19 Mayıs Üniversitesi Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı’ndan da Yrd. Dç. Dr. Bayram Yılmaz.” Bilirkişilerden, 48 ve 55 doğru yanıtın imtihana giren 807 bin kişinin verdiği cevapla karşılaştırması istendi.

AYNISINI İŞARETLEYENLER BELİRLENECEK

Yani, 16 ayrı kitapçıktaki sorulara cevap veren 807 bin aday içinde, Saçı’ya ulaştırılan 48 Genel Kültür ve 55 de Genel Yetenek suallerinin aynısını işaretleyen kişiler belirlenecek.

Bu kişiler, daha önce iptal edilen eğitim ilimleri testinde kopya çektiğinden şüphelenilen 3 bin 230 kişiyle karşılaştırılacak. Aynı isimlere rastlanırsa, bu iki imtihanda da kopya çekildiği ispatlanmış olacak.
 
FUAT AVNİ  DÜZMECE OPERASYON YAPILACAK DEMİŞTİ
 
Savcılık tarafından bu soruşturma yürütülürken Twitter fenomeni Fuat Avni de bu konuyla alakalı olarak önceki akşam 13 tweet attı. Fuat Avni bu tweet’lerinde oluşturulan bilirkişilerin adlarını ve unvanlarını da paylaştı. Fuat Avni, yapılacak çalışmanın düzmece olduğunu sav etti.
 

    :

    :

    :

    :

    "Fuat Avni o bilirkişileri de bildi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete