TSK'nın savaş planı Yunanistan'ın eline nasıl geçti?

Balyoz savcılarınca deşifre edilen milli savaş planı, neden şimdi 'gizli' oldu? Baransu'nun davasında neden şimdi gizlilik kararı alındı?
Burcu ORAL EVREN | ÖZEL | KARŞI GAZETE

MİLLİ SAVAŞ PLANI, YUNANİSTAN'IN ELİNE NASIL GEÇTİ?

Gazeteci Mehmet Baransu, kumpas olduğu ortaya çıkan Balyoz Davası'nda  sorumluların aranması için açılan davada yargılanıyor... Mersin'de  görülen davada geçen hafta dikkat çeken bir gelişme yaşandı; davayla ilgili gizlilik kararı alındı.  Gerekçe; "duruşmalarda milli güvenliği ve kişilerin saygınlığını tehdit edebilecek beyanların verilebileceği endişesi ..." olarak açıklandı.

"EGEMEN HAREKAT PLANI"  YUNANİSTAN'IN ELİNE GEÇTİ, GİZLİLİK KARARI ALINMADI

Gizlilik kararının temelinde ise Balyoz Davası sırasında savcıların iddianamaye hiç çekinmeden tüm ayrıntıları ile koyduğu ve bu nedenle internette yayınlanıp, Yunanistan'ın eline geçen   ”Egemen Harekatı Planı" var... Yani şu anda Yunanistan'ın elinde olan  milli savaş planları...

Karşı Gazete'ye,  internette deşifre olan bu planlar hakkında konuşan  askeri kaynaklar, gizlilik kararının şimdi alınmasına tepkili...

Balyoz Davası sırasında kullanılan sahte deliller arasında bir kısım  gerçek bilgi ve belgelerin de bulunduğunu,  1. Ordu Komutanlığı'ndan çalınan   CD'lerde ve basılı dokümanlar arasında "çok gizli" bilgilerin de olduğunu belirten askeri kaynaklar gazetemize şu değerlendirmeyi yaptı:

"1. Ordu'nun Yunanistan ile bir savaş yaşanması olasılığına karşı hazırladığı bir taaruz planı vardı... Adı: "Egemen Harekat Planı. "Çok gizli" bir plandı... Siyasi bir gerilim sonrası savaşma olasılığına karşı hazırlanan bu planda savaş halinde nelerin yapılacağı, hangi birliğin nereden geçeceği, hangi kanalın, köprünün kullanılacağı, Meriç Nehri nasıl geçilir, Ege Adaları'na nasıl ulaşılır vs....  Her iki yılda bir o planlara ilişkin özel toplantılar düzenlenlenir ve planlar yenilenir. Bu toplantılar özel plan odalarında yapılır ve o anda herkes savaştaymış gibi konuşur...


"ÇOK GİZLİ" PLANI, SAVCILAR NEDEN İDDİANAMEYE KOYDU?

Balyoz kumpası kurulurken, 1. Ordu'dan birileri bu planların yazılı olduğu CD'leri ve hardcopy'leri  çalmış... Baransu "bunların bir bölümünü yaktık" demişti... Zaten bu gerçek milli planların 1. Ordu'dan çıkışı bir casusluk operasyonudur... O ayrı, ancak şimdi bunları çalmak ve yaymakla suçlanan Baransu'nun davasına gizlilik getirilmesi çok ilginç... İlginç çünkü bu plan, Balyoz İddianamesi'ne savcılar tarafından konuldu, internette satır satır bizim 'çok gizli' taaruz planımız  deşifre edildi! O zaman askerler dedi  ki 'bunlar gizli bilgiler' ama kimse gizlilik kararı almadı!

"MİLLİ PLANI DEŞİFRE ETMEKTEN BÜYÜK VATAN HAİNLİĞİ Mİ OLUR!"

Egemen Harekat Planı'nın tamamı  internete düştü.  Devletin, ordunun bir ülkeye karşı kullanacağı tüm planlar internette yayıldı. Daha da kötüsü bunların tamamını Yunanistan aldı. "Türkiye'nin bizi işgal planı var" dediler, oturup, inceleyip 'biz neler yapmalıyız' diyerek onlar da seminerlere başladılar. Yani bilinen tüm hassas noktalar deşifre oldu! Yunanistan yeni kanallar açtı, ilave tedbirler aldı... Eğer vatan hainliğinden bahsedilecek ise bu planların deşifre edilmesinden daha büyük vatan hainliği olur mu? Bu "çok gizli" planlar dosyaya konuldu, mahkemelerde tartışıldı, alenileştirildi...

Şimdi de Mehmet Baransu'nun davasında gizlilik kararı alınıyor... 17/25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nda gizlilik kararı... Ankara Katliamına yayın yasağı... Neymiş, "kimse duymasın, birkaç canlı bomba kaçabilir..."

"GİZLİLİK" KARARI NEDEN ŞİMDİ ALINDI?

Balyoz Mahkemesi, milli planlarımızı Yunanistan'ın eline verdi, hiç kimse gizlilik kararı almadı! Şimdi bu planları yayan Baransu'nun davasına gizlilik kararı geliyor. Oysa milli planlar zaten onun aracılığıyla deşifre oldu.  Bir ülkenin planları deşifre edilirken  gizlilik yok, şimdi iş nereye uzanacak belli değil diye gizlilik var.

Milli planı internette  savcılar açıkça dile getirirken, plan gazetelerde sayfa sayfa yazılırken hiç gizlilik kararı yoktu...   Şimdi herşey gizli! O zaman Başbakan olan Erdoğan "ben bu davanın savcısıyım" dememiş miydi!

Niye o zaman gizli olmayanlar şimdi gizli? Türkiye'nin bir ülkeye yönelik savaş planından daha gizli ne olabilir?  Demek ki ülke menfaatlerinden çok, şahıs menfaatleri ön planda, bunlara  neden olan kişilerin, savcıların tamamı dışarıda; şahıslara dokunan 17/25 savcılarına  ise operasyonlar yapıldı... O savcılar  ya kaçtı ya tutuklandı... Şimdi alınan bu gizlilik kararının arka planının çok iyi anlaşılması gerek."






Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "TSK'nın savaş planı Yunanistan'ın eline nasıl geçti?" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete