Gülen'den Yeni Akit'e yalanlama

Fethullah Gülen’in avukatları, Nurettin Veren’in Yeni Akit Gazetesinde yazı yazacağı bilgisini yalanladı.
Yeni Akit gazetesi, Nurettin Veren’in gazetelerinde yazacağını “Gülen'in sağ koluydu, ihaneti gördü, cemaatten ayrıldı. Nurettin Veren'in ilk yazısı yarın Akit'te...” ifadeleriyle duyurdu. Fethullah Gülen’in avukatları bu duyuru hakkında ortak sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı.

Gülen’in avukatları, Veren için, “Gülen’in sağ kolu” ifadelerini, “Defaatle belirtildiği üzere müvekkilim tarafından herhangi bir kişiyle ilgili olarak sağ kolu, sol solu sıfatıyla bir niteleme yapılmamış olup, Nurettin Veren’le ilgili de bu şekilde bir tanımlama yapılması söz konusu değildir” sözleriyle yalanladı.

Gülen’in avukatları tarafından yapılan açıklamada, gazete tarafından yapılan duyuruda Nurettin Veren’le ilgili verilen bilgilerin neredeyse tamamının gerçek dışı olduğu ifade edildi. Gazetede yer alan bilgilerin doğru olup olmadığının Nurettin Veren tarafından resmi mercilere yapılan açıklamalarda görüleceği belirtildi. Açıklamada “Gazetede yer alan bilgiler doğru deniyorsa mahkemelere yanlış bilgi verdiği, mahkemelerde verdiği bilgiler doğru deniyor ise okuyucularına yanlış bilgiler verdiği anlaşılmaktadır” diyen avukatlar, “Gazete, ilk olarak Nurettin Veren’in 4 yıl hapis yattığını söylediği mahkeme kararını okuyucularıyla paylaşırsa gerçekte, ne için ceza aldığı kamuoyu tarafından anlaşılacaktır” ifadelerini kullandı.

Fethullah Gülen’in avukatları açıklamayı “İnsanlara hakaret edilmediği, yalan ve iftiraya başvurulmadığı müddetçe herkesin her türlü fikrini paylaşma hakkına saygı duyuyor, bu kapsamda yazdıklarının gazetenin okuyucuları için faydalı olmasını temenni ediyoruz” ifadeleriyle tamamladı. 

    :

    :

    :

    :

    "Gülen'den Yeni Akit'e yalanlama" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete