​Davutoğlu'nu fena atlattılar

Yeniçağ Gazetersi yazarı Ahmet Takan köşesinde Erdoğan Davutoğlu savaşını kaleme aldı.
Recep Tayyip Erdoğan'ın “izleme heyetini gazete ve televizyonlardan”  öğrendim açıklamasını Davutoğlu ve parti içindeki muhaliflere yeni bir ayar olarak değerlendiren Takan Mardin Mazıdağı Operasyonunu değerlendirdi.

İşte Ahmet Takan'ın 'Hocayı fena atlattılar!..' başlıklı o yazısı;

Mardin Mazıdağı Operasyonunu “Başbakan” medyadan öğrendi..

AKP içinde savaş baltalarının gömüldüğü görüntüsüne aldanmayın. Bir süredir milliyetçi oylara yönelik manevralar yapan hükümete çakarken  “izleme heyetini gazete ve televizyonlardan”  öğrendim diyerek Davutoğlu ve muhaliflerine yeni ayarlar veren Recep Erdoğan, “Başbakan” a çok ince bir gol attı.

Yıllardır TSK’nın terör bölgesinde operasyon talepleri valilerin sumenleri altında beklerken Mardin Valisi’nin PKK operasyonuna neden izin verdiği mevcut “milliyetçi oylar sıkıntısı” yüzünden beni pek de hayrete düşürmemişti. Yine de işi kurcalarken oldukça ilginç(!) bilgilere ulaştım. Şöyle;

Recep Erdoğan, AKP’nin Habur sendromuna girerek milliyetçi muhafazakar oylardan olmaya başladığını gördüğü için anketlerden yola çıkarak terör bölgesinde operasyon yapılmasını istedi. Erdoğan saraydan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a ve eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya (sarayda özel odada çalışmalarına devam ediyor) talimat verdi. Ala- Fidan ikilisi de ilk nokta olarak zaten TSK’nın var olan operasyon talebi üzerinden Mardin’i seçti.

Birden bire, GES Komutanlığı / Bayrak Garnizonu’nun devredildiği MİT’ten nokta istihbaratlar gelmeye başladı. Vali onaylı / talimatlı operasyon gerçekleşti. Ancak MİT istihbaratının çoğunun boş çıktığı da operasyonda görüldü.

Efkan Ala, Mardin Valisi’ni direk talimatlandırırken “Başbakan” Davutoğlu’na haber verilmedi. “Hoca” yıllar sonra kışladan çıkarılan askerin operasyonunu Genelkurmay açıklamasından sonra medyadan öğrendi.

Bu durum, Saray ile Başbakanlığı tekrar karşı karşıya getirdi ama Davutoğlu yine sessiz kalmayı tercih etti.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

    :

    :

    :

    :

    "​Davutoğlu'nu fena atlattılar" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ