CHP'den bir ziyaret de Sözcü Gazetesi'ne

CHP'nin gazeteci kökenli milletvekillerinden oluşan heyet, Sözcü Gazetesi'ni de ziyaret etti.
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) oluşturduğu medya baskısına karşı uluslararası izleme heyeti, İpek Medya Grubu'na yönelik operasyonun ardından Sözcü Gazetesi’ni ziyaret etti.

CHP milletvekilleri Enis Berberoğlu, Utku Çakırözer ve Barış Yarkadaş'tan oluşan heyet, ilk olarak Mecidiyeköy'deki İpek Yayın Grubu’nu ziyaret etti. 

Cumhuriyet Gazetesi'ne de giden heyet daha sonra ise Sözcü Gazetesi’ni ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu başkanlığında, İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’den oluşan heyet, Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ile görüştü. 

Ziyaret sonrası açıklama yapan Berberoğlu, Sözcü Gazetesi’nin demokrasi ve medya tarihine geçecek bir manşet ve birinci sayfa ile okurunun karşısına çıktığını aktardı.

Berberoğlu, şöyle konuştu: “Medyanın haber alma özgürlüğü bu toplumun en önemli değerlerinden ve ihtiyaçlarından biridir. Bir gün eğer bu gazetede yazan kıymetli kalemler köşelerini boş bıraksa, bir gün bu gazetenin manşeti boş kalsa toplum neye göre karar verecek, neye göre tercih kullanacak? Bu soru, önümüzdeki 60 gün içinde gerçekleşecek seçim içinde önemlidir.”

“Adalet ve Kalkınma Partisi maalesef bu ülkeyi tek renkli, tek sesli, bir ulu emre itaat eden bir ülke haline getirmeye çalışıyor.” diyen Berberoğlu, “Medyayı buna göre dizayn etmeye çalışıyor. Yargı zaten ellerinde, yürütme ve yasamayı tamamen baltalamış durumdalar. Hiçbir şekilde meclise bir çalışma, hesap sorma imkanı tanımadan bir erken seçime gidiyoruz. Bu sebeple ziyarete geldik. Arkadaşlarımızı basın ve ifade özgürlüğü konusunda kararlı, yaptıkları işin bilincinde ve gururunu yaşar bir şekilde gördük.”

İşte Sözcü'nün sosyal medyayı sallayan o manşeti:

    :

    :

    :

    :

    "CHP'den bir ziyaret de Sözcü Gazetesi'ne" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete