close

“Bakan değilsin, vekil değilsin, hangi sıfatla buradasın?”

Yeni Çağ yazarı Ahmet Takan, milletvekili olmadan atamayla bakan yapılan Efkan Ala'nın seçimler dolasıyla istifa etmesine rağmen Ağrı operasyonuna katılmasının arka yüzünü yazdı.
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eski danışmanı, Yeni Çağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, bir sivil ve bir PKK’lının hayatını kaybettiği, 4 askerin yaralandığı Ağrı çatışmasında eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın rol aldığını öne sürdü.

Ahmet Takan, 7 Haziran seçimleri öncesinde yasa gereği bakanlık görevinden istifa eden Efkan Ala'nın milletvekili olmadığı halde hala bakan gibi davranıp üstüne bir de Ağrı'da yapılan operasyonu yönetmesine tepki gösterdi.

"İç Güvenlik Kanunu’nda Jandarma, İçişleri Bakanlığı’na bağlanarak siyasallaştırılırken destek atanlara olacak. İşkembeden demokrasi savunuculuğu yapanlar; 

Çıkıp da bu son olaydan sonra Jandarmayı hedef tahtasına oturtmayın" diyen Takan'ın işte o yazısı;

Turpun büyüğünü bugüne saklamıştık... Sarayın  “Ağrı”lı seçim tezgâhlarına dün bıraktığımız yerden devam edelim.

Karanlıklar prensi edasıyla operasyonları yöneten eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, çatışmanın çıktığı gün ilk açıklamayı yapandı. Sağda solda minik haberler çıkmıştı, güya seçim çalışması için Efkan Ala, Erzurum’a gitmiş de bölgede olduğu için konuyla alakadar olmuş vs. diye.

Bunların yalanlarına doğru haber yetiştirmekten bitap düşeceğim!..

İşin gerçeğini öğrenmek ister misiniz?..

Çatışmanın yaşandığı gün Ağrı Valisi Musa Işın’ın hemen ardından eski İçişleri Bakanı, AKP Erzurum Milletvekili adayı Efkan Ala, Jandarma harekât merkezine giriyor.

Ala, olayın sonuna kadar harekât merkezinde kalıyor, görevli ve komutanlara sürekli müdahale ederek talimat yağdırıyor.

Bölgedeki güvenilir kaynaklardan edindiğim bilgilere göre, çatışmanın en sıcak anlarından birinde yakıt ikmali için birliğine dönen 4 helikopterimiz ikmali tamamlamasının ardından yeni bir sorti için havalanacakken Ala engelleme yapıyor.

Helikopterlerin kalkmasını engelliyor. Komutanlar şaşkına dönüyor ama kimse Ala’ya bir şey diyemiyor. Efkan Ala, çatışmalar sıcak bir şekilde devam ederken basına  “çatışma bitti” açıklaması yapıyor.

Bölgedeki askeri yetkililerin verdiği bilgiye göre çatışmalar Ala’nın bu açıklamasından yaklaşık 4 saat sonra sona eriyor.

Mardin Mazıdağı operasyonunda atlatılan  “Başbakan” Ahmet Davutoğlu ise Ağrı’daki olayı sonradan öğrenmesine rağmen Jandarma harekât merkezinde konuşlanan Efkan Ala’dan bilgi almak yerine sürekli Genelkurmay karargâhını sıkıştırıp açıklama yapabilmek, ön almak için bilgi istiyor.

Tablo bu!..

“Rezalet”  tanımı bile yetersiz kaldı!..

Niye hiç kimse çıkıp soramadı;

“Ey, Efkan Ala sen harekât merkezine hangi kimliğinle girip, operasyona müdahil olup sağa sola emirler yağdırdın?”

 “Sen Bakan değilsin, milletvekili değilsin, yetkin ne, hangi sıfatla burada oturuyorsun?”

Oradaki komutanlara hak veriyorum!.. Ne yapsın garipler?.. Seçim sonrası Ala’nın yeniden İçişleri Bakanı olma olasılığı yüksek. Hesap sorsunlar, sonra da 7 Haziran ertesinde dayağı yesinler veya  “paralelci”  yaftası boyunlarına asılsın. Öyle mi?..  “Gık” diyemezler pek doğal olarak!..

Bir çift lafım da; güya demokrasi adına İç Güvenlik Kanunu’nda Jandarma, İçişleri Bakanlığı’na bağlanarak siyasallaştırılırken destek atanlara olacak. İşkembeden demokrasi savunuculuğu yapanlar;

Çıkıp da bu son olaydan sonra Jandarmayı hedef tahtasına oturtmayın.

Pantolonunuzun paçası sıkıysa, Efkan Ala’ya o gün Jandarma harekât merkezinde ne aradığını sorun. Helikopterlerin sortilerine neden engel olduğuna cevap arayın.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...
  • Ahmet TUNCOK
    AKP iktidarının devamı.. Ahmet TUNCOK - 16 Nisan 2015 Çok güzel ve etkileyici bir yazı olmuş. Anlamadığım 7 Haziran seçimlerinden sonra AKP'nin tekrar iktidarda kalacağına ve Efkan ALA'nın İçişleri Bakanı olacağına dair öngörünüz. Durum bu kadar mı ümitsiz sizce?

:

:

:

:

"“Bakan değilsin, vekil değilsin, hangi sıfatla buradasın?”" hakkında Tweetler

DİĞER MEDYA HABERLERİ