AKP'lileri Fena Ti'ye Aldı

Hürriyet yazarı Gülse Birsel, bugünkü yazısında AKP'nin geçen hafta sergilediği performansı değerlendirerek AKP'lileri ironik bir dille eleştirdi.
Gülse Birsel, bugünkü yazısında AKP'nin geçen hafta sergilediği performansı değerlendirdi. "Böyle dostlarım oldukça düşmana gerek yok" sözünü hatırlatan Birsel, AKP'lileri ironik bir dille eleştirdi.

İşte Gülse Birsel'in "Ak Parti'nin bu kadrosuna muhalefet insafsızlıktır!" başlıklı yazısı;

AK Parti'nin müstakbel kadrosu Örovizyon'u hatırlatıyor.
Tuhaf kostümler, sansasyon, şok iddialar, şovlar...
Bu müthiş aday kadroyla partinin muhalefete ihtiyacı yok, insan kıyamaz

Bakınız sadece geçen haftayı gözden geçiriyorum.
Yozgat'taki AK Parti İl Başkanı, milletvekili adayı olan engelli vatandaşı 'AKP' dediği için basın önünde sertçe azarladı. Sonra zavallı adamın özürlerini kabul etmeyip toplantıyı terk etti.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu, İstiklâl Savaşı komutanı, cumhuriyetin kurucularından eski Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'ye ağır hakaret ve küfür eden bir tweet attı. Tabii ki olay oldu.



Partinin çeşitli illerden milletvekili adayları ise farklı kostümlerle karşımıza çıktılar. Bunları çabucak geçemeyeceğim, yudum yudum içeceğim. Öncelikle tarz açısından bir değerlendirmek isterim:

Tokat Milletvekili aday adayı İsmet Karababa kırmızı tonlarında bir padişah kostümü seçmişti. Kaftanının desenini beğendim ama beline bir kemer istedim. Ayrıca, proporsiyonlarına uygun olmayan aşırı büyük bir kavuk tercih etmişti ve bu sebeplebenden yıldız alamadı.



Sarıkta daha modern renkler tercih edilmeli

Ankara milletvekili aday adayı Cihangir Tahir mavi tonlarında kavuğunu bir mücevherle süslemiş, yine mavi kaftanla stilini tamamlamıştı. Makyaj konusunu es geçmediği, sanırım takma pala bıyık taktığı için kendisini tebrik ediyorum.

Kaftanının altın bordürlerini biraz kalitesiz, kollarını kısa buldum. Kavuksa bir numara küçük, sanırım sponsordan. Lütfen detaylara dikkat. Kendisi esmer ve saks mavisi yakışmış.



Ancak elini partinin amblemi olan ampul resmine doğru uzattığı için, bende turistik Maraş dondurmacısı dondurma uzatıyor gibi bir intiba yarattı. Adeta kolunu çat diye çekip ampulü geri alacakmış ve bizi güldürecekmiş gibisinden bir oyun beklentisi içine girdik.

Beklentimizi karşılamadı. Olmadı, bir dahaki sefere biraz özen göster, tarz değilsin Cihangir!

İstanbul adayı Nalan Aktaş, sarık ve başörtüsü kombiniyle orijinallik konusunda şapka çıkarttı diyebilirim. Ayrıca sarığı daha modern bir renkte, siyah seçmesi ve siyah göz makyajıyla tamamlaması sayesinde tarzını gösterdi ve yıldız aldı.

Ama favorim Konya milletvekili adayı Osman Yavuz. Reklamcılığın avantajını kullanarak en otantik kostümü, en dramatik ışığı yakalamayı bildi.

Ayrıca Osmanlı yerine Selçuklu teması seçerek farkını konuşturdu. Bir stil danışmanıyla çalıştıysa not kırarım ama kendi emeğiyse diğer adaylar örnek almalı! Umarım o kürkler gerçek değildir, gerçek kürke hayır! Ama onun dışında, tarzsın Osman!

"Böyle dostlarım oldukça düşmana gerek yok" diye bir laf vardır ya. AKP'nin de böyle bir müstakbel kadroyla hakikaten muhalefete ihtiyacı yok!

Ben şimdi bu durumda partiyi eleştirmeye kıyamam ki. Nur Yerlitaş'ın dediği gibi "Ay günaah!"




YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

    :

    :

    :

    :

    "AKP'lileri Fena Ti'ye Aldı" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ