Yardıma “evet”, gençlere dava

Türkiye'nin yurt dışındaki tek toprağından kaçarken Kobani'den yardım alan AKP, Kobani eylemleri nedeniyle gençlere dava açmaya devam ediyor.
Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’ndaki askerlerin tahliyesi sırasında, Kobani’nin kurtarılması için IŞİD’e karşı savaşan YPG’nin, Türk askerlerine yardım ettiği ortaya çıkarken, Türkiye’de gençlere Kobani eylemleri nedeniyle dava açılmaya devam ediyor. 6-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen ve Türkiye’nin dört bir yanına yayılan Kobani eylemleri nedeniyle, Antalya’da 14 genç hakkında daha dava açıldı. Antalya Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı iddianamede, gençler “terör örgütü propagandası yapmak” ve “2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu’na Muhalefet etmek” suçlamasından 13 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

SİTEDEKİ HABER DELİL OLDU

İddianamede, PYD’nin faaliyet gösterdiği Kobani bölgesinin IŞİD terör örgütü tarafından kuşatıldığı ve PYD’nin ağır kayıplar verdiği belirtildi.

Bazı köylerin IŞİD’in eline geçmesi nedeniyle örgütün, “Her yer Kobani, her yer direniş” sloganıyla harekete geçtiği belirtilen iddianamede, PKK’nın talimatlarıyla halkın eylem yaptığı savunuldu. İddianamede, “fıratnews.com” sitesinden yapılan “Savunma seferberliğine çağırıyoruz” başlıklı metinde geçen, “Kobane halkının ve fedai koruyucu güçlerin çevresinde seferberlik ruhuyla, bu gece itibariyle Suruç sınırına gelmeye, tüm alanlarda halkımızın yapabileceği her türlü eylem ve etkinliğe destek sunmaya ve özgürlük çemberini genişleterek Kobane’yi bir bütün savunma seferberliğine çağırıyoruz” ifadeleri de delil olarak yer aldı.

İddianamede, Kobani eylemleri için göstericilere dağılmaları yönünde çağrılar yapıldığı ancak grubun dağılmadığı, grup üyelerinin yüzlerini kapatmak ve Abdullah Öcalan lehine slogan atmak suretiyle suç işledikleri savunuldu.

İstanbul’da gerçekleşen Kobani eylemlerinde ise gençlere “ağırlaştırılmış müebbet” istenmişti. Mersin’de de gösterilere katılan 15 yaşlarındaki 4 çocuk hakkında ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

TÜRKİYE GÜZELİNE 2 YIL HAPİS

2006 Türkiye güzeli Merve Büyüksaraç hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Başbakan olduğu dönemde instagram üzerinden yaptığı paylaşımla hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıldan 2  yıla kadar hapis cezası istendi. Büyüksaraç, şiir uyarlamasını komik bulduğu  için paylaştığını, hakaret kastı olmadığını söyledi.

Kaynak: Aysun Yazıcı | Taraf

    :

    :

    :

    :

    "Yardıma “evet”, gençlere dava" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ