'Yandaş Akit' şimdi de Hababam Sınıfı'nı hedef aldı...

Yandaş Akit'in son hedefi Türk sinemasının efsane serisi Hababam Sınıfı oldu. Filmde Zühtü Hoca'ya Hababam Sınıfı öğrencilerinin verdiği yanıtlar üzerinden "Hababam Sınıfı'nda Osmanlı'ya sövmüşler!" manşeti atıldı.
Sinemamızın efsane film serisi Hababam Sınıfı'na ilişkin Yeni Akit adlı gazetede "Hababam Sınıfı'nda Osmanlı'ya sövmüşler!" manşeti atıldı.

Yeni Söz'den Hasret Yıldırım adlı kişinin yazısını aktaran Akit, "1970'lerden itibaren komedi niyetine vizyona sokulan ve Müslüman Türkiye halkına da gülerek izlettirilen Hababam Sınıfı filmi serisinde aslında Osmanlı'yı da küçümseyip karalamak istemişler. İşte filmden kesitler ve içerikteki Osmanlı düşmanlığı..." ifadelerini kullandı.

Yazıda ise şu ifadeler kullanarak aşağıdaki sahneye atıfta bulunuldu.

Rejimin, geçmişe söverek, hususiyetle Osmanlı'yı yerden yere vurma politikası, Hababam Sınıfı kullanılarak da yapıldı. Bilhassa Osmanlı'nın kültürel bir kıymeti olan kendine has lisanına [tabiri caizse] dil uzatıldı. O zengin muhtevaya, fevkalade mana derinliğine sahip lisan ve edebiyatla alay edildi.  Ne yazık ki, birçoğumuz bu sahneleri kahkaha atarak izlerken, hakikatte aslımızı inkâr ettiğimizin farkına dahi varamadık. Şimdi bu filmdeki bazı sahneleri teker teker ele alarak mevzuu tasdikleyelim:

 

Kaynak: haber.sol.org

    :

    :

    :

    :

    "'Yandaş Akit' şimdi de Hababam Sınıfı'nı hedef aldı..." hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete