Süleyman Şah'ın yeni türbesinde gazetecilere Öcalan tedbiri

Süleyman Şah'ın yeni türbesinden görülen Öcalan bayrağı için TSK, gazetecilere karşı önlem aldı.
Askerler, Süleyman Şah'ın yeni türbesinden görüntü almaları için gazetecileri inşaat alanına götürdü. Öcalan ve Türk bayrağının yan yana görüntülenmesinin tepki çekmesi üzerine önlem alındı.

Bölgeye götürülen gazetecilerin PYD bayrakları ve Öcalan posterinin görünmeyeceği açıdan fotoğraf çekmesine izin verildi.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Suriye'de terör örgütü IŞİD tehdidi altındaki Süleyman Şah Türbesi'ne cumartesi gecesi gerçekleştirilen 'Şah Fırat' operasyonu ile Türkiye'ye getirilen Süleyman Şah ile 2 askerin naaşlarının yerleştirileceği yenitürbe için hummalı çalışma sürüyor.

Türkiye sınırına 253 metre uzaklıktaki Suriye’nin Eşme Köyü'ndeki 10 dönümlük arazide yapımı süren yeni türbenin kısa sürede tamamlanacağı belirtildi.

YENİ TÜRBE SINIRA 253 METRE UZAKLIKTA

Türkiye, operasyonun ardından, Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'ne bağlı Eşmeler Mahallesi'nin karşısında bulunan Suriye'nin Eşme Köyü'ndeki yaklaşık 10 dönüm araziyi yeni türbe alanı olarak belirledi.

Türk bayrağı dikilen alanı tel örgüler ile çevrildi ve yeni türbe için altyapı çalışmalarına başlandı.

Sınırın 253 metre Suriye içinde bulunan yeni türbe alanı bugün sınırdan geçmelerine izin verilen gazeteciler tarafından da görüntülendi. Askeri araçlar ile sınırı geçen gazetecilere, türbe alanında açıklama yapan askeri yetkililer Suriye rejimi, BM, NATO, PYD, ÖSO ve IŞİD'in bilgilendirildiği operasyonunun başarılı geçtiğini vurguladı.

ASKERLER TÜRBE İNŞAATINDA ÇALIŞIYOR

Bundan sonra Türkiye’nin yurt dışındaki tek kara parçası olan Eşme Köyü'ndeki yeni türbe alanında askerler hummalı bir çalışma sürdürüyor. Bir yandan yol açma çalışması yapılırken, bir yandan da yeni türbe için temel kazıyor. Bu alanda yaklaşık 450 metrekarelik mayınlı alan temizlendi.

Türbenin kurulacak yaklaşık 10 dönümlük arazide 22 iş makineni ve 83 asker çalışırken, inşaat alanında güvenlik 5 tank ve 2 zırhlı araçla sağlanıyor ve alanda 8 Türk bayrağı dalgalanıyor.

Türbe alanına 150 metre uzaklıkta bölgeyi denetim altında bulunduran YPG'nin kontrol noktası yer alıyor. Bu kontrol noktasında PYD bayrakları ile Abdullah Öcalan'ın posteri asılı duruyor.

Türk bayrağı ile Öcalan'ın posteri ve PYD bayraklarının aynı karede görülmesinin sosyal medyada yankı uyandırması üzerine, askerler bugün önlem aldı ve bölgeye giden gazetecilerin PYD bayrakları ve Öcalan posterinin görünmeyeceği açıdan fotoğraf çekmesine izin verdi.

    :

    :

    :

    :

    "Süleyman Şah'ın yeni türbesinde gazetecilere Öcalan tedbiri" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete