MİT'in başına o isim mi geçecek?

MİT'in başına atanacak yeni müsteşarı ile ilgili spekülasyonların ardı arkası kesilmiyor.
Bazı kaynaklara göre RTÜK eski Başkanı MİT Müsteşarı olacak Hakan Fidan'ın AKP'den aday adayı olmasıyla birlikte boşalan MİT Müsteşarlığı koltuğu için sürpriz isimlerin adı geçiyor.

Hakan Fidan'ın istifasıyla boşalan koltuğa henüz bir isim atanmadı ancak kulislerde koltuk için geçen isimler her geçen gün artıyor. Rotahaber sitesinde yer alan habere göre MİT'in başına geçmesi ihtimali olan en sürpriz isim RTÜK eski Başkanı Zahid Akman. Akman'ın MİT Müsteşarı olabilmek için 20 gündür hızlandırılmış eğitim aldığı da iddia edildi.

RTÜK eski Başkanı Zahid Akman geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Güney Amerika seyahatine çıkmıştı. "Özel belgede sahtecilik ve güveni kötüye kullanma" gibi suçlamalarla yargılanan Akman'ın bu uçakta Erdoğan'la poz vermesi ise tartışmalara neden olmuştu.

İBRAHİM KALIN İDDİASI

Öte yandan MİT'in başına geçme ihtimali konuşulan bir diğer isim ise Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın.

Tayyip Erdoğan'ın dış politika danışmanlarından İbrahim Kalın'ı MİT Müsteşarlığına getireceği ileri sürülüyor. Ancak bu atama önündeki en büyük engelin Başbakan Davutoğlu ile İbrahim Kalın'ın arasının bozuk olması olduğu ileri sürülüyor.

Selami Altınok İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok da MİT için konuşulan isimlerin arasında... Daha önce Aksaray Valisi olan ve 17 ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının ardından İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Vali Selami Altınok eğer MİT'in başına getirilirse ilk kez bir vali istihbaratın en tepesine geçmiş olacak.

İki isim daha var Kulislerde MİT Müsteşarı Fidan'ın boşalttığı koltuğa şu anda vekaleten bakan Müsteşar Yardımcısı İsmail Hakkı Musa'nın da o görevde tamamen kalabileceği konuşulurken Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da Hakan Fidan'ın yerine, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu'nun ismini gündeme getirdiği öne sürülüyor.

    :

    :

    :

    :

    "MİT'in başına o isim mi geçecek?" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ