İsrailli 2 bakan veto edecek

Türkiye ile İsrail arasında varılan anlaşmanın yankıları sürüyor. Dünya medyası altı yıl süren anlaşmazlık dönemini sona erdiren anlaşmaya geniş yer verirken, İsrail'den mutabakata ilişkin tepkiler gelmeye devam ediyor.
İsrail’de sağcı Habayit Hayehudi (İsrail Evi) partisinden Eğitim Bakanı Naftali Bennett ile Adalet Bakanı Ayelet Shaked, Türkiye ile varılan anlaşmayı veto edeceklerini açıkladı.

Bennett, “Türkiye ile uzlaşma önemli ve İsrail devletinin çıkarlarına. Fakat terör saldırısı faillerine tazminat, İsrail’in gelecekte pişmanlık duyacağı tehlike bir emsal” dedi.

Bennett, Türkiye’ye çağrı yaparak Hamas’ın tuttuğu kayıp askerlerin bedenlerini iade için elinden geleni yapmasını istedi.

Savunma Bakanı Avigdor Liberman ise anlaşamaya karşı durmayacağını açıkladı.

Habayit Hayehudi, İsrail Parlamentosu Knesset’te sekiz vekille temsil ediyor. Kabine’de ise Bennet ve Shaket dâhil üç bakanları bulunuyor.

İsrail’de Türkiye ile yapılan anlaşmanın yürürlüğe girmesi için Güvenlik Kabinesi’nde onaylanması gerekiyor. Mutabakatın Çarşamba günü Kabine’ye gelmesi ve oy çokluğuyla onaylanması bekleniyor.

Kaynak: Jerusalem Post

    :

    :

    :

    :

    "İsrailli 2 bakan veto edecek" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete