IŞİD’liler polise göre terörist değil örgüt üyesi!

Diyarbakır'da 2 polisin şehit olduğu IŞİD hücre evi baskını soruşturmasının iddianamesinde 'terörist' yerine 'örgüt üyesi' ifadesi dikkat çekti.
Diyarbakır’da geçen 26 Ekim günü IŞİD’in hücre evine yapılan ve 2 polisin şehit olduğu operasyonun soruşturması tamamlandı. Hazırlanan iddianamede IŞİD’li teröristlerin “Hepiniz cehenneme gideceksiniz kafirler” diye bağırarak polisleri şehit ettiği belirtildi. 7 teröristin ölü ele geçirildiği operasyonun ardından 16 sanık hakkında 37 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede IŞİD mensupları hakkında ‘terörist’ yerine ‘örgüt üyesi’ ifadesi kullanıldığı görüldü.

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar İlçesi’nde 26 Ekim günü IŞİD’in hücre evlerine yapılan operasyonda polis memurları Sadık Özcan ve Gökhan Çakıcı şehit edilirken; terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen Veysel Argunağa, Cahit Ölmez, Serhat Seyithanoğlu, Ergün Gül, Sıdık Bünül, Orhan Genç ve Ersel Gergüy ölü olarak ele geçirildi. Sürdürülen operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan O.T., O.U., M.B., V.Ö., N.T., M.D., M.İ., A.S., M.A., C.E., B.Y., İ.Ç., J.D., Ö.B., M.B. ile tutuksuz M.E. hakkındaki soruşturma tamamlandı. İddianamede 16 şüphelinin ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’, ‘Tehlikeli madde bulundurma’ ve ‘Ateşli silahlar kanununa muhalefet’ suçlarından 15-37’şer yıl hapisle cezalandırılması istendi.

İddianamede şehit polisler Sadık Özkan ve Gökhan Çakıcı ile yaralı polislerin ismine yer verilmezken, IŞİD mensupları hakkında ‘terörist’ yerine ‘örgüt üyesi’ ifadesi kullanıldığı görüldü. İddianamedeki bu ifadeler Türkiye’nin hukuk tarihine de ilginç bir  şekilde adını yazdırdı. Ergenekon ve Balyoz kumpasları başta olmak üzere birçok davada Genelkurmay Başkanı’ndan, Ordu Komutanına kadar birçok kişi düzmece belgelerle ‘terörist’ ilan edilmişti.

TÜRKİYE’YE KARŞI EYLEMLER

İddianamede IŞİD’in Türkiye ve Türk vatandaşlarına karşı eylemleri ise şöyle sıralandı;


– 20 Mart 2014: Niğde’de jandarma yol uygulaması sırasında IŞİD üyesi yabancı kişiler  tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda 2’si güvenlik görevlisi 1’i sivil olmak üzere 3 vatandaşımızın şehit edilmesi.

– 10 Haziran 2014: İskenderun limanından Musul’daki termik santrale mazot götüren 32 kişinin kaçırılıp araç ve taşıdıkları eşyaya el konulması

-11 Haziran 2014: Ülkemizin Musul Başkonsolosluğu’nun kuşatılarak Başkonsolos ve 46’sı vatandaşımız olmak üzere 49 konsolosluk çalışanının rehin alınması.

“AMAÇ CUMHURİYETİN VARLIĞINI TEHLİKEYE DÜŞÜRMEK”

IŞİD’in Müslüman devletlerin yönetimlerini yıkarak yerine radikal, selefi görüşler doğrultusunda bir devlet kurmayı amaçladığı belirtilen iddianamede şu ifadelere yer verildi; “DAEŞ’in,cebir ve şiddet kullanarak baskı, yıldırma, sindirme veya tehdit yöntemlerinden biriyle Anayasada belirtilen Cumhuriyetin nitelikleri, siyasi, hukuki, sosyal, laik, ekonomik düzenini değiştirmek, Türk Devleti ve Cumhuriyetin varlığını tehlikeye düşürmek, devlet otoritesini zaafa uğratmak veya yıkmak veya ele geçirmek, temel hak ve hürriyetleri yok etmek, Devletin iç-dış güvenliğini, kamu düzenini bozmak amacıyla kurulmuş terör örgütü niteliğinde olduğu, örgütün silahlı olduğu, suça elverişli eylemlerde bulunduğu anlaşılmıştır.”

EYLEM HAZIRLIĞI YAPIYORLARDI

Savcı, çatışma çıkan hücre evlerinde terör örgütünün eylemleri ile ilgili gizliliğe önem verilerek, hiyerarşik yapılanma içerisinde, askeri ve ideolojik eğitim verildiğini kaydetti. Eylemler için hazırlık yapan şüphelilerin DAEŞ silahlı terör örgütünün hiyararşik yapılanmasına dahil olduklarını belirten savcı, 14 kişi hakkında da takipsizlik kararı verildiğini belirtti.

“CANLI BOMBAYIM, HEPİNİZİ CEHHENEME GÖNDERECEĞİM”

İddianemede olaya ilişkin de notlar yer aldı. Operasyon yapılan evin kapısının kırılması ile örgüt üyelerinin tekbir getirerek polise saldırdığını belirten savcı, çatışma sırasında evdeki IŞİD’lilerden birinin “Hepiniz cehenneme gideceksiniz, kafirler” diye bağırarak ateş ettiğini kaydetti.

Örgüt üyelerinin “Teslim ol” çağrılarına uymadığı belirtilen iddianamede, bir kişinin “Hepiniz öleceksiniz, Allahu Ekber” diye bağırarak, tabanca ile ateş edip, güvenlik görevlilerine doğru koştuğu ve silah kullanılarak etkisiz hale getirildiği kaydedildi. Bu sırada ikinci örgüt üyesinin hücre evinden çıkarak “Ben canlı bombayım, cihat için buradayım, hepinizi cehenneme göndereceğim kafirler” diye bağırıp polislere doğru geldiğini kaydeden savcı, bu kişinin de etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

Örgüt üyelerinin teslim olmaması üzerine silahlı müdahalenin devam ettiği vurgulanan iddianamede, güvenlik görevlilerine tabancalarla ateş ederek dışarı çıkan 3 örgüt üyesinin “Biz ölmeye geldik, cihada geldik, hepinizi öldüreceğiz, cehenneme göndereceğiz” diye bağırdığı belirtildi. Bu kişilerin de etkisiz hale getirildiğini belirten savcı, çatışmada 3 polisin daha yaralandığını, operasyonlarda 7 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini kaydetti.

Sonradan kumpas olduğu anlaşılan 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 5 Ağustos 2013’te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında darbeye teşebbüs ve terör örgütü yöneticiliğinden müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "IŞİD’liler polise göre terörist değil örgüt üyesi!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete