Hükümetten saraya 'parsel parsel' ve 'kamu hakkı' hutbesi

Gündemden düşmeyen 'parsel parsel' satmışlar sözleri ve Kaç-Ak Saray'a örtülü ödenek tartışmalarının üzerine gelen bu haftaki kul hakkı ve kamu malı konularını ele alan Cuma Hutbesi kafaları karıştırdı.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı bu haftaki Cuma Hutbesi'nin konusu kul ve kamu hakkı oldu.

Hutbede “Kim emanete yani kamu malına hıyanet ederse, kıyamet günü, hainlik ettiği şeyin günahı boynuna asılı olarak gelir” gibi ifadelere yer verildi.

Bu da akıllara Bülent Arınç ve Melih Gökçek arasında geçen "parsel parsel sattı" sözlerini getirdi.

Bu sözler günlerce gündemden düşmedi. Bütün meclis bu sözlerle çalkalandı, birçok köşe yazarı köşelerine bu sözleri taşıdı, sosyal medya adeta yıkıldı.

Bu tartışmaların üzerine birçok senaryo yazıldı. Bunlardan en çok konuşulanı ve kuvvetli olanı ise "Hükümet, Saray'a kazan kaldırdı" ihtimali oldu.

Dün akşam da Meclis'te Torba Yasa teklifine son anda eklenen madde ile cumhurbaşkanlığına da örtülü ödenek kullanma hakkı getirildi. Bu da daha önce yine de çok tartışılan "milletin parasını çar çur eden Erdoğan" sözlerini tekrar gündeme getirdi.

Bu gelişmelerin üzerine bugün Cuma'da okunan Hutbe ise adeta beyinlerde bir "şimşek çaktı" etkisi bıraktı. Çünkü Hutbe'nde kul hakkından ve kamu malına hıyanetten bahsediliyordu.

Bu tartışmaların üzerine böyle bir Hutbe okutulması akıllara "Adamlar artık camiiden birbirlerine laf çakıyorlar" düşüncelerini getirdi.

Diyanetin bu haftaki Cuma Hutbesi'nde öne çıkan satırbaşları ise şu şekilde:

-Kamu malı emanettir. Bu emanete ihanet etmek, kişiyi hem dünyada hem de ahirette ağır bir vebal altına sokar.

Rahmet elçisi (SAV), bu ağır vebale karşı insanları şöyle uyarır: “Kimse hakkı olmayan bir karış yeri bile almasın! Alırsa Allah, kıyamet gününde yedi kat yeri onun boynuna dolar .”, “Sizden kimi bir işte görevlendirirsek ve o da bizden iğne miktarı ya da daha büyük bir şeyi gizlerse bu bir ihanet olur ve kıyamet günü onu (kendi elleriyle) getirir.”

-Kamuya ait mallarda, bütün toplum fertlerinin eşit hakkı vardır. Dinimiz, başkalarının hakkını “kul hakkı”; kul haklarının gasp edilmesini ise emanete ihanet olarak değerlendirmiştir. Peygamberimiz (SAV), bu konuda şöyle buyurur: Kimi bir işte görevlendirip yaptığı işin karşılığı bir ücret verdiysek, onun bu ücret dışında alacağı her şey emanete hıyanettir.

-Her şeyin ayan beyan ortaya çıkacağı ahirette, hüsrana uğrayanlardan olmamak, cehenneme düşmemek için haramlara bulaşmadan, ömrümüzü helal dairede sürdürmeye özen gösterelim. Kamu mallarını, birer emanet olarak kabul edelim. İhlal edilen her kamu hakkının, zayi edilen her kamu malının, birer kul hakkı ihtiva ettiğini asla unutmayalım.

-Yine unutmayalım ki ahirette milyonlarca insanla helalleşme imkânı olmayacaktır.
  • murat kartal
    cuma hutbesi murat kartal - 27 Mart 2015 kamu hakkı adlı hutbe bursa,kastamonu,rize,giresun müftülüklerinin sitesinde yok.yerine konuyla alakasız hutbe koymuşlar.yani her camide bu hutbe okunmadı.

:

:

:

:

"Hükümetten saraya 'parsel parsel' ve 'kamu hakkı' hutbesi" hakkında Tweetler

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete