Cirit: Korkusu olan cüppesini çıkarsın

İsmail Rüştü Cirit, "Korkusu ve beklentisi olanların cüppelerini çıkarması gerekir" dedi.
Yargıtay Başkanlığı’na seçilen İsmail Rüştü Cirit, dün mazbatasını alarak resmen göreve başladı. Tören sonrası Cirit, makam odasında fotomuhabirlerine poz verdi. Bu sırada Cirit’in odasında sadece Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu’nun gönderdiği çiçeğin yer alması dikkat çekti. Ömeroğlu, 17 Aralık sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cirit’le birlikte savcı Zekeriya Öz’e gönderildiği iddia edilen elçilerdendi.

Yargıtay Birinci Başkanı seçilen Cirit’e mazbatası, Yargıtay Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle verildi. Törende konuşan Yargıtay Birinci Başkanvekili Seyit Çavdar, “İnanıyorum ki her başarılı çalışmanız Türk hukuk tarihine unutulmaz izler bırakacak” dedi.

KORKUSU VE BEKLENTİSİOLANLAR CÜPPESİNİ ÇIKARSIN

Çavdar, konuşmasının ardından, Cirit’e mazbatasını verdi. Daha sonra Yargıtay Onursal Başkanı Ali Alkan, Cirit’e cüppesini giydirdi. Alkan’ın Yargıtay’da 4-6 nöbeti tuttuklarını söylediğini, kendilerine ise 12-2 nöbetinin kaldığını ifade eden Cirit, “Onun da ifade ettiği gibi, korkusu ve beklentisi olanların cüppesini çıkarması gerekir. Sayın Alkan, hukukçu kimliğiyle hepimize önderlik etmiştir. Biz, dün olduğu gibi bugün ve yarın da tarafsızlık ve bağımsızlığımızdan ödün vermeyeceğiz” dedi.

YARGITAY'IN İLK KADIN SEKRETERİ

Öte yandan Rüştü Cirit, Yargıtay’a ilk atamasını yaptı. Yargıtay Genel Sekreterliği’ne Şebnem Günaydın atandı. Günaydın, Yargıtay’ın ilk kadın genel sekreteri oldu.

    :

    :

    :

    :

    "Cirit: Korkusu olan cüppesini çıkarsın" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ