Cemil Çiçek'ten Savcı Kiraz için skandal açıklama

Meclis Başkanı Cemil Çiçek Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesiyle ilgili konuşurken öyle cümleler sarfetti ki...
Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesiyle ilgili TBMM Başkanı Cemil Çiçek, açıklamalarda bulundu.

İşte Çiçek'in açıklamaları...

"Terör insanlık suçudur ve uluslararası boyutları olan suçlardır bunlar. İki tane kandırılmış sapkın insanın ortaya koyduğu bir eylem değil. Hiçbir terör örgütü dış destek olmadan bir haftadan fazla yaşayamaz. Dış bağlantıları kesinlikle vardır. Neden iade edilmediklerini, niye yargılanmadıklarını biliyoruz. 

'KÖKÜ KAZINAMIYOR ÇÜNKÜ...'

- Hangi ülkelerde kampları oldukları da bellidir. Kökü kazınamıyor çünkü büyük bir dış destek ve himaye gördükleri içindir. Türkiye birçok örgütle ve onların arkasındaki güçlerle mücadele ediyor. 

- Bu asrın vebasna karşı uluslararası işbirliği olmadığı takdirde hiçbir ülkenin yüzde yüz koruması olmaz. Bir kez daha işbirliği çağrısını yineliyoruz. 

'TERÖR ÖRGÜTLERİ ARASINDA AYRIM YAPILIYOR'

Teröre siyasi söylem olarak karşıyız derken terör örgütleri arasında derecelendirme yapılarak aymazlığa düşülüyor. Meşrulaştırma çabaları vardır. Biz dostlarımızdan yeteri kadar ilgi, destek görmedik. Gördümüz en büyük destek gelen taziye mesajlarıdır. 

Benim diplomatik pasaportla giremediğim yere nasıl rahat girip çıktıklarını biliyoruz. Türkiye'nin bir terör sorunu var. Tabiatiyla bize düşen hukukun içinde kalabilmek. 

Söylediklerimize dikkat etmeliyiz, ateş düştüğü yeri yakıyor. Kafasına silah dayanmış bir savcı fotoğrafı ailesinin unutmayacağı fotoğraftır. Ben bu konuları bilmem ama hepimizin dikkat etmesi gerekiyor. Bu olaylardan sonra hemen düzenleme ihtiyacı gündeme gelir. 

'BİR TAKIM SIFATLARI OLANLAR KURALLARA UYSA..."

- Ama esas sıkıntımız çıkardığımız yasaları bir şekilde uygulayamamaktan kaynaklanıyor. Bir takım sıfatları olanlar kurallara uysa belki de bir takım sıkıntıları yaşamayaceğız. TBMM'de kurallar belli, buraya giren herkes aranacak ama yeterince arayabiliyor muyuz? Herkesin sıfatı öne çıkıyor. Lüzumsuz tartışmalarla zaman kaybediyoruz. Bakan da olsa Meclis başkanı da olsa kurallar neyi gerektiyorsa uymamız lazım. X-Ray'dan geçmemiz gerekiyorsa geçelim. Sıfatımız mı o kapıya takılacak? Bunu bir kibir meselesi yapmaya gerek yok.

    :

    :

    :

    :

    "Cemil Çiçek'ten Savcı Kiraz için skandal açıklama" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ