Başkanlık sistemine en az ve en çok destek veren il

ORC Araştırma Şirketi, vatandaşlara Başkanlık sistemini sordu. Sisteme en fazla destek Konya'dan en az destek Muğla'dan geldi.
Türkiye'nin konuştuğu başkanlık sistemine en büyük destek yüzde 81'le Konya'dan geldi. Konya'yı sırasıyla Erzurum, Şanlıurfa,Kahramanmaraş ve Trabzon izledi. En az destek ise yüzde 32 ile Muğla oldu.



EN SOĞUK BAKAN İLLER EGE'DE

Başkanlık sistemine soğuk bakan iller sıralamasında ise Ege bölgesi illeri öne çıktı. Başkanlık sistemine en az destek yüzde 32 ile Muğla'dan çıkarken, Diyarbakır'ın yüzde 39 destekle en az destek veren şehirler arasında yer alması dikkatleri çekti.

BİLİNİRLİK YÜKSELİYOR

ORC araştırma şirketi, Mart ayı seçmen tercihleri araştırmasını 18-24 Mart tarihleri arasında 36 ilde 3178 kişi ile yüz yüze görüşerek gerçekleştirdi. Sonuçlara göre başkanlık sisteminin toplumda bilinirlik oranı yüzde 62,5'ten yüzde 65'e çıktı.

ORC'nin mart ayı başında yaptığı bir önceki araştırmada Başkanlık sisteminin bilinirlik oranı yüzde 62.5'ti. Yaşanan son tartışmalar sonucu başkanlık sistemiyle ilgili bilinirlik oranının arttığı ve yüzde 65 olarak gerçekleştiği belirtildi.

    :

    :

    :

    :

    "Başkanlık sistemine en az ve en çok destek veren il " hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete