Bahçeli ve Org. Özel polemiğinde 2. perde

MHP Lideri Behçeli ile Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel arasındaki polemik sürüyor.
KARŞI GAZETE | ANKARA

BAHÇELİ- ÖZEL POLEMİĞİ SÜRÜYOR...

Dün grup toplantısında Bahçeli'nin  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e, “Harbiye’de vatan konusu işlenirken dersi mi kırdın, okuldan mı kaçtın” demesi üzerine Erdoğan sert bir açıklama yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’i sert sözlerle eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, “Sen şu anda Genelkurmay Başkanımızın atılacak tırnağının bir paresi dahi olamazsın. Sen sadece Ankara’dan kurusıkı atıyorsun. Önce haddini bileceksin” yanıtı vermişti.

Özel de akşam saatlerinde yaptığında açıklamada Bahçeli için “şahsıma yönelik olarak sarfettiği yakışıksız sözleri, kişiliğine ve savunduğu fikirlere yakıştıramadığımı, kendisinin siyasi kişiliği nedeniyle polemiğe girmek istemediğimi, 46 yıldır yüce Türk Milleti’ne ve onun milli ordusuna hizmet etmiş bir kişi olarak benim vatan-millet-bayrak şuurumu sorgulama hakkının olmadığını düşünüyor ve yüce Türk Milleti’nin takdirlerine sunuyorum.”  değerlendirmesi yapmıştı.

MHP'DEN ÖZEL'E ÇOK AĞIR ELEŞTİRİ...

Polemik noktalanmadı...Akşam saatlerinde  Özel'den gelen açıklamaya, Bahçeli adına  Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan sabah yanıt geldi.

"Süleyman Şah Türbesi'nden çekilmek ile Türkiye’nin bölgedeki itibar ve caydırıcılığı sıfırlanmıştır" diyen Yalçın, şu açıklamayı yaptı.

"YENİ BİR PAZARLIK KOKUSU VAR"

"Tek mermi atmadan Türk toprağı olan bir mevkiden çekilmemizden yeni bir pazarlık, rica ve minnet kokusu alınmaktadır. Bunu başarı olarak yutturmaya kalkmak, ne askerliğe ne de siyasete sığar.

"PYD MEŞRULAŞTIRILIYOR"

Bir de meselenin PYD tarafı vardır. PYD bu konuda yaptığı açıklamalarla AKP hükûmetinin kendilerinden izin aldığını ve askerimizin sınırı geçişinden itibaren türbeye kadar operasyona destek ve koruma görevi yaptıklarını açıklamıştır.

Türk ordusu sınır ötesinde PYD’nin silahlı kanadı olan YPG’nin korumasına muhtaç kaldıysa bu, AKP marifetiyle ordumuzun etkinliği ve caydırıcılığı bitirilmiş demektir.

Bu, aynı zamanda PYD’nin meşrulaştırılmasına yol açacak fevkalade mahzurlu bir girişimdir.

"DİKTÖTÖR TASLAĞI CUMHURBAŞKANI"

Meselenin tarihi arka planını bilmeyen, Türkiye’nin güvenlik çıkarlarından haberi bile olmayan diktatör taslağı bir cumhurbaşkanının; bu mesele hakkında çıkıp fikir beyan etmesi çok acıdır.

Bundan daha da acısı, aynı makamı işgal eden yetersiz kişinin, işi gücü bırakıp bir siyasi parti lideri gibi MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin haklı eleştirilerine cevap vermeye kalkışmasıdır.

"TÜRKİYE'NİN HİÇBİR CAYDIRICILIĞI KALMADI"

 Türkiye’nin en hayati çıkarları çiğnenmiştir. Bunu sonucunda Türkiye, vatan toprağı olduğu uluslararası antlaşmalarla onaylanmış Süleyman Şah Türbesi’ni bile koruyamayacak duruma düşürülmüştür.

Korkak ve çapsız politikalarını esiri olmuştur. Bu politikalar yüzünden Türkiye, Orta Doğu coğrafyasından adım adım çekilmektedir.

Libya’dan Yemen’e Ege Denizi’nden Suriye’ye kadar geniş bir alanda Türkiye’nin hiçbir caydırıcılığı, müessiriyeti ve itibarı kalmamıştır.

"ERDOĞAN'IN EMİRERİ OLAN HER GENELKURMAY BAŞKANI SORGULANIR"

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in dün Sayın Devlet Bahçeli’nin haklı tenkitleri karşısında suçluluk psikolojisiyle ve Tayyip Erdoğan’dan aldığı talimatla yaptığı açıklama da kendisini bu sorumluluktan kurtaramaz.

Millî menfaatlerimizin aleyhinde hareken eden, siyasi iktidarların yanlış kararlarını sorgulamayan genelkurmay başkanı da olsa tenkit edilecektir.

Tenkit edilen; Tayyip Erdoğan’ın provoke Türk askeri değil onu yönetenlerdir. Bu isimlerin işgal ettiği makam millete aittir ve siyasetler üstüdür, üstelik kendisine hiçbir imtiyaz da bahşetmez.

Siyasetin ve AKP iktidarının tasarrufu altına giren, Erdoğan’ın emireri olan her genelkurmay başkanı acı şekilde sorgulanır ve muaheze edilir.

GENELKURMAY BAŞKANI YALI KAZIĞI MI?

Kaçak Saray mukimi Tayyip Erdoğan Süleyman Şah türbesiyle ilgili operasyonu bizzat sevk ve idare ettiğini söylediğine ve genelkurmay başkanı da yalı kazığı olmadığına göre, neden çıkıp da bu operasyonun mahzurları hakkında itirazda bulunmadığını kendisine sormak hakkımızdır.

Eğer bir genelkurmay başkanı siyasi iktidarın emrine giriyorsa muhalefet partilerinin de eleştirilerine katlanmak zorundadır.

Bu sadece bir askeri operasyonsa ve sadece genelkurmayın inisiyatifinde gerçekleşmişse Erdoğan’ın açıklamaları ne anlama gelmektedir?

Siyasi iktidar neden bu meseleye burnunu sokmakta ve bir propaganda malzemesi hâline getirmektedir?

İSTİFA KURUMUNU HATIRLATTI

Genelkurmay başkanları eskiden Türkiye’nin millî çıkarları açısından mahzurlu gördükleri kararlar hakkında siyasi liderlere karşı koyacak yürekliliği gösterirler ve gerekirse istifa ederek hem kendilerinin onurlarını hem de ordunun prestijini korurlardı.

Orgeneral Necdet Özel ise bunu yapmak yerine Erdoğan’ın Kaçak Saraydan yaptığı gibi işgal ettiği konuma aykırı bir üslupla Genel Başkanımıza laf yetiştirmeye çalışmaktadır."

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Bahçeli ve Org. Özel polemiğinde 2. perde" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ