AKP'li geline kıyak, vatandaşa tehdit

Artvin’de puanı yüksek olan aday yerine puanı düşük olan AKP’li Ali Yiğit’in gelini Hülya Yiğit işe alındı. İşe alınmayan adaya ise “Senin önünü açarız” denildi.
Türkiye genelinde ortaya çıkan kamu kurumlarında AKP'lileri kayırma ve torpil uygulamalarından biri de Artvin’de yaşandı.

Yusufeli İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda işe alım ilanına çıkıldı. Başvurular sonrası mülakatlar da yapıldı ancak sonrasında ilginç gelişmeler yaşandı!

ÖNÜNÜ AÇACAKLARMIŞ!

Yusufeli Kaymakamlığı 26 Ocak’ta mülakat sıralamasını açıkladı. Salih Delioğlu mülakat listesine 86,8 puan ile birinci sıradan girdi. Bu sırada AKP İl Genel Meclis üyesi Ali Yiğit 2 Şubat’ta yapılacak mülakat öncesi birinci sıradaki aday Delioğlu ile görüştü.

İddiaya göre Ali Yiğit, Delioğlu'na “Gelinimi buraya aldırayım. Sen Nisan ayındaki merkezi atamada başka bir yere atanırsın” dedi. Salih Delioğlu bu teklifi kabul etmeyince Ali Yiğit bu kez "Atanamazsan gelinimi Artvin’e aldırırım. Sonra da buradaki kadroyu tekrar boşaltır, senin önünü açarım" dedi.

YENİ ŞARTLAR EKLENDİ

Delioğlu, AKP'li Ali Yiğit’in tekliflerini reddetti. Bu süreçte 2 Şubat’ta düzenlenecek olan işe alım mülakatı iptal edildi. 6 Şubat’ta yeni mülakat tarihi belirlendi.

Yeni mülakata giden Delioğlu’na ve diğer 3 adaya kaymakam ve komisyon üyeleri tarafından yeni bir sürecin başlayacağı söylendi.

Bununla birlikte ilan metninde daha önce bulunmayan ‘başka bir yere atanmadan iki yıl zorunlu çalışma şartı’ getirildi. Bunun yanında bilgisayar uygulama sınavı ve iki günlük ‘deneme çalışması’ maddeleri eklendi.

DÜŞÜK PUANLI GELİN ALINDI

Delioğlu, iş alım ilanına sonradan madde eklenemeyeceğini belirterek düzenlemeye itiraz etti. Ancak yeni şartlar yine de kabul edildi. 86,8 puanlı Delioğlu yerine 82 puanlı gelin Hülya Yiğit işe alındı. Mülakatın yapıldığı gün gelin işe başladı.

'HAK YEMEDİM YAPILAN AYIP'

Memur olmak için gerekli şartları sağladığını aktaran Salih Delioğlu, “Ama bunlar yetmiyor. Sistem bir de bana dayı bul, amca bul diyor” dedi. Hakkı olduğu halde işe alınmamasına isyan etti.

“Boşuna mı bu puanı aldım? ÖSYM’ye o kadar parayı boşuna mı yatırdım? 10 ay oturup boşuna mı çalıştım” diye sordu.

Şu anda işsiz olduğunu belirten Delioğlu, “İlla ki birilerinin hakkını yiyerek mi bir yerlere geleyim? Sistemin adamı mı olayım? Yapılanlar Türkiye’nin geleceğine, gençlere, bu millete ayıptır” diye konuştu.

MEMUR OLAMAZSIN TEHDİDİ

Olayla ilgili Yusufeli Savcılığı soruşturma başlattı. Delioğlu ifade vermeden önce Ali Yiğit’in kendisine bir yakınları aracılığıyla haber gönderdiğini belirtti. 

Ali Yiğit'in, “Şikayetçi olma. Bu olay büyürse memur olamazsın” dediğini aktardı. Delioğlu bu olayı da savcılığa bildirdi. Bunun üzerine AKP'li Yiğit hakkında tehdit suçundan dava açıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü de konuyla ilgili müfettiş görevlendirdi.

'ATAMA İHTİMALİYLE ALMADIK'

Delioğlu, yüksek puana rağmen işe alınmama nedenini sorduğunda “İki yıl kesintisiz çalışacak verimli eleman istiyoruz” dendiğini söyledi.

ANKARA’YA ATANACAK

Delioğlu ise bu gerekçenin yersiz olduğunu belirtti. AKP'li Ali Yiğit’in gelininin hamile olduğunu, bu nedenle ataması yapılsa bile en az bir yıl doğum izni alacağını aktardı.

Ayrıca Hülya Yiğit'in kocasının Ankara’da memur olduğu için tayinini oraya isteyeceğini aktardı. “Bu nedenle Hülya Yiğit verimli bir personel değildi” dedi.

İddialarla ilgili açıklama yapan Ali Yiğit ise gelininin hamile olduğunu doğruladı. Bu yüzden yakın zamanda doğum iznine ayrılacağını ifade etti. Ayrıca eş durumundan dolayı Ankara’ya gideceğini belirtti.

KAYMAKAM: ÖYLE TERCİH ETTİK

Yusufeli Kaymakamı Ömer Dereli ise “İznini yapar, geri döner. Sanıyorum ki Hülya Yiğit yine de burada kalacaktır” diyerek işe alım tercihini savundu.

Kaynak: Ömer Önder / Millet

    :

    :

    :

    :

    "AKP'li geline kıyak, vatandaşa tehdit" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ