Japon Başbakan, IŞİD'e intikam yemini etti

IŞİD'in alıkoyduğu ikinci Japon rehine Kenji Goto'yu da öldürmesinin ardından konuşan Japon Başbakan Şinzo Abe, "Bedelini ödeyecekler" dedi.
Japonya'nın bir süredir kurtarmak için çalıştığı rehin gazeteci Kenji Goto'nun dün IŞİD tarafından öldürüldüğü açıklandı. IŞİD yolladığı kafa kesme videosuyla Japon Başbakan Şinzo Abe'ye mesaj gönderdi.

BAŞBAKAN, AÇIKLAMA YAPARKEN AĞLADI

Videonun dünya basınında yankı bulmasının ardından Japonya Başbakan'ı Şinzo Abe bir açıklama yaptı. Açıklama sırasında ağlayan ve bir hayli üzgün olduğu görülen Şinzo Abe çok sert konuştu.

"BEDELİNİ ÖDEYECEKLER"

Başbakan Abe, "Bu barbarca yapılan adi terör saldırısına karşı çok güçlü bir öfke hissediyorum. Kesinlikle kabul edilemeyecek bu şiddeti en güçlü şekilde kınıyorum. Bu teröristleri asla affetmeyeceğiz. Uluslararası topluluk ile birlikte IŞİD'e yaptıklarının bedelini ödetmek için çalışacağız" dedi.



İNFAZDAN SONRA JAPON ANNEDEN İLK AÇIKLAMA

İnfaz edilen gazeteci Kenji Goto'nun annesi Junko İşido, "Kenji öldü ve benim yüreğim parçalandı. Çok trajik bir ölüm, ne diyeceğimi bilemiyorum" dedi.

Anne Junko Işido sözlerine şöyle devam etti: "Oğlum hep dünyayı savaşların olmadığı bir yer haline getirmeyi istiyordu. Çocukları savaş ve yoksulluktan kurtarmayı arzuluyordu. Size burda söz veriyorum ki ben onun bu çabalarını sürdüreceğim."

ABD, İNGİLTERE VE TÜRKİYE DE KINADI

IŞİD'in Japon gazeteci Kenji Goto'yu infaz etmesini ABD, İngiltere ve Türkiye de kınadı.ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD örgütünün yokedilmesi için müttefikleriyle birlikte çalışmayı sürdürüceklerini söyledi.

Türkiye, IŞİD terör örgütünün Japon gazeteci Kenji Goto'yu öldürmesini kınayarak,Japon Hükümetine ve halkına başsağlığı diledi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Terör örgütü DEAŞ'ın Haruna Yukawa adlıJapon vatandaşından sonra diğer Japon rehine gazeteci Kenji Goto'yu da öldürdüğü büyük üzüntüyle öğrenilmiştir." denildi.

Açıklamada, "Bu vahşi terör eylemini nefretle kınıyor, Kenji Goto'nun ailesine, JaponHükümetine ve dost Japon halkına başsağlığı diliyoruz" ifadeleri yer aldı.

Terörizmin bir insanlık suçu olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, Türkiye'nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da terörizmle mücadelede uluslararası toplumla tam bir dayanışma içinde hareket etmeye devam edeceğinin altı çizildi.

2 ÇOCUK BABASIYDI

Öldürülen Japon rehine Kenji Goto geçtiğimiz ekim ayında Suriye'de IŞİD militanları tarafından kaçırılmıştı. IŞİD örgütü Goto'yu serbest bırakmak için Ürdün'de cezaevinde bulunan Iraklı terörist Sacide er Rişavi'nin salıverilmesini şart koşmuştu.

Ürdün ise, Rişavi'yi serbest bırakmak için IŞİD'in elindeki Ürdünlü pilotun da salıverilmesini talep etmişti. Ancak yürütülen bu müzakerelerden bir sonuç alınamamıştı.

47 yaşındaki Kenji Goto iki çocuk babasıydı.

ÜRDÜNLÜ PİLOTUN AKIBETİ BELİRSİZ

IŞİD geçen hafta elindeki diğer Japon rehine Haruna Yukawa'yı da öldürmüştü. IŞİD'in rehin tutuğu Ürdünlü pilotun akibeti ise bilinmiyor.
Bu haber 545 kez okundu

    :

    :

    :

    :

    "Japon Başbakan, IŞİD'e intikam yemini etti" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ