İnsanüstü görüş sağlayan lens üretildi

Gözlük ve kontakt lenslerden kurtaracak, insanüstü görüş sağlayan lensler yolda...
Ocumetrics Technology Corp. isimli bir firmanın geliştirdiği biyonik lensler, bir göz testinde alabileceğiniz en yüksek skordan 3 kat daha iyi görme yeteneğine sahip olmanızı sağlıyor.

Gözlük ve kontakt lenslere olan bağlılığınızı da ortadan kaldıracak bu insanüstü lensler 8 dakikalık bir operasyon ile gözünüzün kendi lens kısmı çıkartılarak onun yerine yerleştirilmesi ile takılıyor.

10 METREDEN 30 METREYE

Katarakt ameliyatından bir farklı olmayan bu operasyon sonucunda 10 metreden görebildiğiniz bir tabelayı 30 metreden rahatlıkla görebilir hale geliyorsunuz. Ayrıca yıpranmayan ve yaşlanmanın yıpratıcı unsurlarından da etkilenmeyen bu lensler katarakt oluşumunun önüne geçerek görme yetinizin zamanla azalmasını da engelliyor.

Çalışmanın başındaki bilim adamlarından Dr. Gareth Webb, biyonik lenslerin 2 yıl içinde rahatlıkla kullanıma sunulabileceğini ve bu lensler yaygınlaştıktan sonra gözlük, kontakt lens ve lazer ameliyatlarının gereksiz hale geleceğini söylüyor. 3 milyon dolar bütçe ile 8 yıldır üzerinde çalışılan bu ürünün önümüzdeki iki yılın ardından yaygın hale gelmesine kadar olan sürede ise bir süre daha gözlük ve kontakt lenslerimize bağlı kalacağız.

Kaynak: Fobito

    :

    :

    :

    :

    "İnsanüstü görüş sağlayan lens üretildi" hakkında Tweetler

    DİĞER BİLİM & TEKNOLOJİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete