Van'da banka soygunu girişimi: 7 rehine var

Van Valisi İbrahim Taşyapan, bir kişinin pompalı tüfekle bankadaki tahminen 7 kişiyi rehin aldığını söyledi.
Abdurranmah Gazi Mahallesi'nde, Erciş Yolu üzerindeki bir kamu bankasının Tuşba Şubesi'ne saat 16.50 sıralarında gelen kimliği belirsiz silahlı bir kişi, önce güvenlik görevlisini etkisiz getirip silahını aldıktan sonra soygun girişiminde bulundu. Görevlilerin alarm düğmesine basmasıyla kısa sürede gelen güvenlik güçleri, banka şubesinin çevresini kuşattı.

Teslim olması için yapılan çağrıya, personeli rehin alan soyguncu direnişi sürdürürken, polis operasyon hazırlığına başladı.

VAN VALİSİ: "7 REHİNE VAR"

Van Valisi İbrahim Taşyapan, bir kişinin pompalı tüfekle bankadaki tahminen 7 kişiyi rehin aldığını söyledi. 

İHA muhabirine telefonla açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Taşyapan, para maksatlı banka şubesine bir şahsın girdiğini belirterek, "Şahıs bir kişi. Pompalı tüfekle içeri girmiş. Tahinimize göre 7 rehin var. İkna etmeye çalışıyoruz. Bir vatandaşı serbest bıraktı. Kimsenin canına bir şey gelmemesi için çalışıyoruz. Şahıs hasta çocuğundan bahsetmiş, paradan bahsetmiş. Para almak maksatlı girmiş"dedi.

Banka şubesinin bulunduğu banka şubesi polis ablukasına alınırken, ikna çalışmaları devam ediyor.

SOYGUNCUNUN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Van'da soygun amacıyla girdiği kamu bankasında polisin çevrede önlem alması sonucu içeride bulunanları rehin alan soyguncunun 29 yaşındaki Veysel Yolcudağ olduğu belirlendi. Evli ve 3 çocuk babası olduğu belirtilen Yolcudağ'ın bir dönem Güvenlik İş Sendikası Van Şube başkanlığı yaptığı ve halen 100'üncü Yıl Üniversitesi'nde memur olarak çalıştığı öğrenildi.

500 BİN TL VE HELİKOPTER İSTEDİ!

Pompalı tüfekle girdiği banka şubesinde rehin aldığı kişilerden 2'sini serbest bırakan şahsın, 500 bin TL ve helikopter istediği öğrenildi. 

Yaklaşık 4 saat süren ikna çalışmaları sonuç vermezken, şahsın yemek istediği öğrenildi. Yemek gönderildikten sonra bankadaki 2 bayanı serbest bırakan şahıs, 500 bin TL ile helikopter istediği belirtildi. Polis ekipleri titizlikle çalışmalarını sürdürürken, istenilen paranın da araçla bölgeye getirildiği bildirildi.

REHİNELERİ ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİ

Veysel Yolcudağ'ın 500 bin lira para ve kaçışı için bir helikopter istediği ve bu talepleri yerine getirilmediği takdirde rehineleri öldürüp intihar etmekle tehdit ettiği öğrenildi. Soyguncunun aynı zamanda üzerinde bomba olduğunu ve bir müdahale olduğu takdirde bunu patlatacağını da söylediği ifade edildi. Polisin ikna çalışmaları sürerken, bankadaki rehine sayısının da 5 kişiden fazla olabileceğinden endişe edildiği kaydedildi.
 

    :

    :

    :

    :

    "Van'da banka soygunu girişimi: 7 rehine var" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete