Tavalar ve kantonlar!..

Takan AKP'nin şiddetin tırmandığı bölgelerdeki iki yüzlülüğünü ortaya çıkaran bir yazı kaleme aldı.
İşte Takan'ın yazısı...

Bir zamanlar biz gazetecilerin de Diyarbakır'da vazgeçilmez lezzet duraklarındandı; meşhur tavacısı... O zamanlar küçüktü, mütevazıydı çok keyifliydi...Yıllar sonra Ankara'yı mekan tuttu... Çok büyüdü, AKP'nin ileri gelenlerinin sosyetik ve kulis mekanlarından oldu. O meşhur tavalardaki lezzetler de gidenlere göre tat vermeye başladı. Neyse!.. Maksadım gurmelik yapıp o lezzet durağını eleştirmek değil..

Diyarbakır'da önceki gün (Pazar) saat 13.00 sularında şehit verdiğimiz trafik  polislerimiz Ahmet Gılıç ile İlker Narin, Dicle Kent Bulvarı Medya Kavşağında görev yapıyorlardı. İllerine çok mühim insanlar (VİP) gelmişti. Cumartesi günü Ankara'da görevini Kutbettin Arzu'ya teslim eden eski Tarım Bakanı Mehdi Eker ile Başbakan yardımcısı Cevdet Yılmaz Diyarbakır'daydı...

Bölgede çatışmalar devam ederken Valilik ve Emniyet Müdürlüğü bütün gücünü VİP koruması için seferber etmişti. VİP'in programında öğle yemeğinde meşhur tavacı vardı. Ankara'da basına kapalı yapılan devir-teslim pek keyifli olmamıştı. Meşhur tavacıda taçlandırılacaktı devir teslim.

Öğle yemeği programı saat 12.30'da başlayacaktı. Gel gelelim 3 sayın Bakan ve partililerin il binasındaki programında sarkma oldu. Saatler öncesinden gariban polisler güzergâh emniyeti almak için kavşaklara zırhı olmayan normal resmi ekip otolarıyla, yerleştirilmişlerdi...

Very İmportant Personlar (VİP) gecikmeli olarak geldikleri Valilikte, Sayın Vali Bey'i de alıp meşhur tavacıya geçmeye hazırlandıkları anda -saat 13.00 sularında- acı haber gelmişti. Bölgedeki güvenilir kaynaklardan karşılıklı teyitli olarak aldığım bilgilere göre, VİP, şehit haberi gelince tekrar vilayete girmiş.

Sonra, AKP'li sayın Bakanlar ve yöneticiler hep beraber aşağı inip Valilikte basın açıklaması yapmışlar. Hatta basın açıklamasının sonunda "Bakan beyler yemeğe geçecek" deyip basın açıklamasını bitiriyorlar. Amaa, burada çok önemli bir nüans var!.. Sayın Bakanlar ve diğer zevat, şehit haberlerinin geldiği sırada meşhur tavacıya gitmeyi pek de uygun görmemişler. Ara formül bulunmuş!.. Tavalar Valiliğe getirtilmiş. Eski Bakan Mehdi Eker, yemekte duygu dolu bir şiir de okumuş!..

Ne yapsınlar? Dünya hali!.. Hayat devam ediyor!.. Very important personlar tavaları afiyetle mideye indirmişler...

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

    :

    :

    :

    :

    "Tavalar ve kantonlar!.." hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete