Kobani sınırında operasyon

İstanbul Polisi, Afganlı iş adamını kaçırıp, Suriye sınırına götüren ve burada IŞİD militanlarına vermek ile tehdit ederek, 150 bin dolar fidye alan 10 şüpheliden 6'sını Kobani sınırında düzenlediği operasyonla yakaladı
Afganistan Cumhuriyeti Başkonsolosluğu, 19 Mart'ta İstanbul Polisi'ne başvurarak, vatandaşı 44 yaşındaki Afganlı İşadamı Ahmed Farit M.'nin kaybolduğunu bildirdi. Yapılan kayıp başvurusunda işadamının 18 Mart günü İstanbul'a geldiği ancak bir daha haber alınamadığı bildirilerek, "Hayatında endişe ediyoruz" denildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıplar Büro Amirliği harekete geçti. Atatürk Havalimanı'ndaki kamera görüntülerini incelemeye alan polis, işadamının havalimanına gelişinde bir kişi tarafından karşılandığını, aynı kişiyle Yenikapı'dan Bursa'ya gittiğini tespit etti.

İSTANBUL AKTARMALI GİDECEĞİ BİLGİSİ

Daha sonra izi bulunamayan işadamının, 24 Mart akşamı Gaziantep Havalimanı'ndan uçağa bindiği, İstanbul aktarmalı Afganistan'a gideceği bilgisine ulaşıldı.

Uçak İstanbul'a indi. Polis, susam ticareti yapan işadamının ifadesini aldı. Ahmet Farit M., fidye için Kobani sınırına kaçırıldığı söyleyerek, "Tevfik diye bir kişi karşıladı. İş yapacaktık. Bursa'ya gittik. Oradan Gaziantep ile Şahinbey'e götürdüler. Suriye sınırındaydık. Silahlı kişiler karşıladı.

Kafama silah dayadılar. 150 bin dolar istediler. Beni İŞİD'çilere teslim edeceklerini söylerek tehdit ettiler. Bunun üzerine ailemi arayarak, 150 bin dolar göndermelerini söyledim.İstanbul'daki bir döviz bürosuna gelen parayı verdim. Sonra uçak bileti aldıklarını, Afganistan'a gitmemi, polise bilgi verirsem beni öldüreceklerini söylediler"
dedi

6 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Polis, işadamını Tevfik Y.'nin de aralarında bulunduğu 10 kişinin kaçırdığını belirledi. Bunlardan 6'sının iseKobani'ye kaçıp, saklandıkları tespit edildi. Süleyman Şah Türbesi'ne yakın bir bölgede oldukları tespit edilen fidyecilerin, Türk sınırına gelmeleri beklendi. 

Aylar süren takibin sonunda beklenildiği gibi önceki gün Türkiye sınırına gelen 6 şüpheli düzenlenen operasyonla yakalandı. Tevfik Y. ve iki adamı da Sakarya'da gözaltına alındı. Şüpheliler suçlamaları kabul etmedi. Olaya karışan bir kişi ise aranıyor.

Kaynak: Mustafa Şekeroğlu | HaberTürk

    :

    :

    :

    :

    "Kobani sınırında operasyon" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete