'Hakkari'de sivillere keyfi olarak gaz bombası atılıyor'

Meslek örgütleri ve İHD raporlarını tamamladı: Hakkâri ve Yüksekova’da yaşananlara ilişkin rapor: Şehirlere keyfi olarak gaz kapsülü atılıyor ve yaralılara müdahale edilemiyor
İHD, KESK, DİSK, TMMOB ve TTB bir araya gelerek oluşturduğu Hakkari ve Yüksekova’da yaşananları 26-27 Ağustos tarihlerinde yerinde inceleyen heyet gözlemlerini raporlaştırarak kamuoyu ile paylaştı. İHD Genel Merkezi”nde yapılan basın toplantısına İHD Genel Başkanı Öztürk Tükdoğan, Disk Genel Başkanı Kani Beko, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, TMMOB İkinci Başkanı Züber Akgül katıldı.

MÜDAHALE EDEMEDİKLERİNİ BELİRTTİ


Basın toplantısında kurumlar adına raporu açıklayan İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan yaptıkları incelemeler sırasında keyfi olarak her akşam 21-23.30 saatleri arasında gaz fişeği tabancası ile yüzün üzerinde biber gazı kapsülünün rastgele şehir merkezine atıldığına tanıklık ettiklerini anlattı. Gaz kapsülleri sebebi ile 112 çalışanları yaralı ya da hastalara müdahale edemediklerini belirtti.

HASTANEYE GİRİLMESİNE İZİN VERMEDİLER

Toplantıda konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko heyete müdahale edildiğini söyledi. Beko, “Yüksekova Devlet Hastanesi’nin 3 adet zırhlı araçla tutulduğunu, zırhlı araçlar önünde 7-8 civarında özel harekat polisleri ve askerler yer alıyordu. Hakkâri Valiliği tarafından heyetin hastaneye girmesine izin vermediler. Hastanede neyle karşılaşmamızdan endişeleniyorlardı” dedi.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen ise toplantıda HPG’ye çağrı yaptı. Lami Özgen, “Çukurca’da alıkonulan gümrük görevlileri içinde 3, Van’da 2 KESK üyesi var. Gümrük memurları kamu çalışanlarıdır. Kamu hizmeti sunmaya yönelik görev yapıyorlar. Bu savaş ve çatışma süreçleri içinde kamu çalışanlarının haksız yere zarar görmemesi lazım. Gümrük memurlarının zaman geçmeden salıverilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Kaynak: Birgün / Gizem Altunkaynak

    :

    :

    :

    :

    "'Hakkari'de sivillere keyfi olarak gaz bombası atılıyor'" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete