close

Bu ilçede suyun tonu 1 lira

Belediye Başkanlığı'na seçilen Demokrat Parti'li Ömer Şengöl, seçilmeden önce vaat ettiği su fiyatları ile 480 dairenin tapu sorunu için icraatlarına başladı.
Isparta'da Eğirdir Belediye Başkanlığı'na seçilen Demokrat Parti'li Ömer Şengöl, seçilmeden önce vaat ettiği su fiyatları ile 480 dairenin tapu sorunu için icraatlarına başladı.

SUYUN TONU 1 LİRA

İlk belediye meclisi toplantısını düzenleyen Şengöl, toplantıda su fiyatlarının düşürülmesi ile tapu sorununu gündeme getirdi. Mesken sahipleri daha önceden kademeye göre 0 ile 10 ton arasına 1 TL, 11 ile 20 ton arasına 2 TL, 21 ton ve üzerine ise ton başına 3 TL su faturası ödüyordu. Su faturalarında kademeyi kaldırdıklarını söyleyen Şengöl, “Belediye meclisi toplantısında alınan karar ile konutlarda kullanılan su ne kadar kullanılırsa kullansın tüketici ton başına sadece 1 TL ödeyecek.” dedi. Önceden 25 ton su kullanan mesken sahibi 75 TL fatura öderken, yeni alınan karar ile 25 ton su kullanan tüketici 25 TL ödeyecek.

"MAĞDUR OLAN 480 DAİRE SAHİBİNE TAPULARINI VERECEĞİZ"

Bağlar Mahallesi'ndeki Pınarpazarı Yapı Kooperatifi’ndeki 480 dairenin tapu sorununa da değinen Şengöl, “1993 yılında kamulaştırma yapılarak 480 daire inşa etmiştik. 600 mirasçının bulunduğu kamulaştırmada 150 metrekarelik alan gözden kaçmış. Bu kişi belediyeyi mahkemeye vermişti. 2 yıl önce mahkeme lehimize sonuçlandı. Mülkün tamamı belediyeye ait oldu. Biz de Belediye Başkanılığı adaylığımız sırasında bu tapuları vereceğimizi vaad etmiştik. Halkımıza verdiğimiz sözü tutarak, mağdur olan 480 daire sahibine tapularını vereceğiz.” dedi.

Eğirdirlilerin de yoğun ilgi gösterdiği meclis toplantısına Belediye Başkanı Ömer Şengöl başkanlığında, Demokrat Parti belediye meclis üyeleri Selahattin Tamgül, Hasan Bilal Taran, Mehmet Cengiz Kılınç, AK Parti belediye meclis üyeleri; Mustafa Erhan Savran, Mehmet Eray Uslu, Ahmet Hamdi Takır, Müslahattin Yaman, Ahmet Bulucu; MHP Eğirdir belediye meclisi üyeleri Şükrü Savaş, Ramazan Kurt ve Mustafa Günay yanı sıra Mali Hizmetler Md. Hidayet Kaytanloğlu, İnsan Kaynakları Md. Semra Güngörmez, Yazı İşleri Md. V. Ümit Metin ile Fen İşleri Md. V. Gülay Uysal katıldı.

    :

    :

    :

    :

    "Bu ilçede suyun tonu 1 lira" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ