Böyle yasak görülmedi!

Erdoğan, AKP lehine propaganda mitingleri yaparak seçim yasaklarını delerken, miting yaptığı alanları çevreleyen binalara pankart asılması ise polis tarafından yasaklanıyor.
Erdoğan Beyoğlu belediye binasının açılışına katıldı. Polis tören öncesi Tünel Meydanı’na bakan apartmanların yöneticilerinden pankart asmayacaklarına dair imzalı taahhüt aldı.

Haziran 2015 Genel seçimleri öncesinde Türkiye tarihinde yaşanmayan yasak ve yasak delme olaylarına tanık olunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP lehine propaganda mitingleri yaparak seçim yasaklarını delerken, miting yaptığı alanları çevreleyen binalara pankart asılması ise polis tarafından yasaklanıyor.

Polis pankart asılmasını engellemek için bina sahip ve yöneticilerinden imzalı taahhütname alıyor.



KURUM İMZASI YOK

Türkiye’nin ilk belediye binası olan tarihi Beyoğlu Belediye Binası’nın restorasyonunun tamamlanması nedeniyle açılışının yapıldığı 16 Mayıs 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı alanda toplanan halka seslendi.

Cumhurbaşkanının Belediye Binasının yapıldığı alana gelmesinden önce sicil numarası 6944 olan Oğuzhan Tiryaki adlı polis memuru çevre binalara giderek bir Tebliğ-Tebellüğ belgesini apartman yöneticilerine imzalatarak binalara pankart asılmasını engellemeye çalıştı. Hiçbir kurumun imzasının bulunmadığı Tebliğ-Tebellüğ belgesinde şu ifadeler yer alıyor.

“Tebliğ-Tebellüğ Belgesi Cumhurbaşkanımızın 16.05.2015 tarihinde idaremiz dahilinde programları nedeni ile, program öncesi ve sırasında herhangi bir pankart asılmaması gerektiği hususunun tarafıma tebliğ edildiğini imzamla tebellüğ ederim.

İş bu tebliğ-tebellüğ belgesi tarafımdan tanzimle altı birlikte imza altına alınmıştır” ifadesi yer aldı. İmzalı taahüt alınmasına karşın bu binalardan birinde pankrat asılması halinde bina sahiplerine ne gibi bir yaptırım uygulanacağı ve hangi yasaya göre işlem yapacakları merak konusu.



ERDOĞAN DEVLETİ!

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün internet sitesinin açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflı Adana programının duyurulması eğitimcilerin tepkisine neden oldu.

Eğitim-Sen Adana Şubesi Hukuk Sekreteri Mehmet Akarsubaşı, bunun skandal olduğunu belirterek, böyle birşeyin kabul edilemez olduğunu söyledi.

HDP Hakkâri milletvekili adayı Abdullah Zeydan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla bugün Yüksekova’daki havaalanı açılışı nedeniyle Hakkâri Valiliği’nin tüm kamu kurumlarına yazı göndererek memurları açılışa katılmaya zorlamasını eleştirdi.

Kaynak: Miyase İlknur / Cumhuriyet

    :

    :

    :

    :

    "Böyle yasak görülmedi!" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete